Δελτία Τύπου, Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

Συναυλία – αφιέρωμα στον Γιώργο Μητσάκη από τα μουσικά σύνολα του Δήμου, τo συγκρότημα Bartalia και εκλεκτούς μουσικούς

Μια συναυλία αφιερωμένη στον τραγουδοποιό και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιώργο Μητσάκη απόλαυσε το κοινό της Λήμνου τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στο Μαρούλα, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Χορωδίας και της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Δήμου, του συγκροτήματος κρουστών Bartalia και άλλων εκλεκτών μουσικών, σε καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Μαυράκη.
Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ιουλία Λυγδά χαιρέτισε και προλόγισε τη συναυλία.
Ο Γιώργος Μητσάκης έζησε μια μυθιστορηματική ζωή. Σημάδεψε με τα τραγούδια του την ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Από τους λιγότερο «παρασημοφορημένους» συνθέτες, πρωτοστάτησε στην εξέλιξη του ρεμπέτικου τραγουδιού σε λαϊκό. Έγραψε πάνω από 5000 τραγούδια και ανέδειξε πολλούς από τους νεότερους τραγουδιστές όπως ο Γιάννης Καλατζής ο Γιάννης Πάριος & ο Γιώργος Νταλάρας. Ήταν γνωστός στους κύκλους των μουσικών με το προσωνύμιο «Ο δάσκαλος».
_____________________________
Μουσικοί: Νίκος Αμπατζής – κρουστά Δημήτρης Δαδάρος – βιολί Τάκης Λιβαθινόπουλος – μπουζούκι Παρης Μπουρτσουκίδης – μπαγλαμά Παλαιολόγος Πρασσάς – ακορντεόν Βαγγέλης Φαμελιάς – μπουζούκι
Βίντεο από τη συναυλία στον ακόλουθο σύνδεσμο: